Jelenleg a csevegőben tartózkodik:

Nincs senki online

Ayurveda in pictures

ayurveda_ke...
Image Detail

Google Translate

English French German Italian Portuguese Russian Spanish

Daily wisdom

There are no translations available.

Az egyetlen dolog a világon, amit nem kell és nem is tudsz bizonyítani, az a szeretet. Ezért csak olyan emberek emlegetik sokszor, akik önmagukban hiányt szenvednek belőle. A felvilágosult ember nem dicsekszik vele, és nem kéri számon, hanem cselekszi azt, minden áron.

Napi dilemma

The dilemma of the right way
You may decide every day whether you believe in it – even onto the advice of your relatives and your friends – that your evil action was correct, or you believe in it, that it is better if you see it’s impropriety, you regret it and you don’t commit it once again.
Search
Search Only:

Search Keyword sós

Total: 9 results found.

1. Hűsítő Lassi ital
(Ayurvédikus életmód/Ayurvédikus receptek)
... Lassit más ízesítéssel is készíthetünk. Nem ritka a pikáns fűszerezésű sós lassi sem. Ez azonban a téli időszak melegítő itala.     ...
2. Tavaszi Pancsakarma challenge – Beszámoló
(Ayurvédikus életmód/Ayurvédikus életmód)
... Reggeli fürdés, csicseriborsós testradírozással. –        Olajrágás, majd nyelvkaparás. –        Étkezés előtt fehér ...
3. Fűszerek ayurvédikus csoportosítása
(Ayurvédikus életmód/Ayurvédikus táplálkozás)
... az egyes ayurvédikus testalkatokat leginkább harmonizáló fűszernövények köre.   Alapvetően abból kell kiindulnunk, hogy valamennyi íz bevitele, vagyis az édes (föld+víz), a sós (víz+tűz), a ...
4. Életmód Vata-Kapha testalkatúaknak
(Ayurvédikus életmód/Ayurvédikus életmód)
... és kisebb mértékben a Kapha-Vata embernél a Vata doshát, a Vata-Kapha embernél a Kapha doshát kell növelni.   Tűz elemet erősítő táplálékunk a csípős, a sós és a savanyú ízek. Vata doshát növelik ...
5. Vipaka, az emésztés utáni íz
(Ayurvédikus életmód/Ayurvédikus táplálkozás)
... 6 alapízt különböztet meg (édes, sós, csípős, savanyú, keserű, fanyar), melyet az étkezések során a szájüregben azonnal felismerünk. A vipaka az az íz, amely az emésztést követően létrejön. A vipaka, vagyis ...
6. Trikatu
(Ayurvéda általában/Ayurvédában használt anyagok)
...  A három fűszer keveréke serkenti az emésztőenzimek termelődésének folyamatát (pl .sósavét) és ezáltal az éhség érzetet is növeli. Emiatt bizonyul hatékony étvágygerjesztőnek. Azokban az esetekben azonban, ...
7. Életmód Vata-Pitta típusúaknak
(Ayurvédikus életmód/Ayurvédikus életmód)
... és sós ízek fogyasztását mérsékelni kell, pl. hagyma, fokhagyma, piros paprika, csilli sült és sós ételek, mert allergiás reakciókat okozhatnak. Érdemes 3-4 óránként kisebb adagokban táplálkozni és odafigyelni ...
8. Ízek és a személyiség
(Ayurvédikus életmód/Ayurvédikus táplálkozás)
... íz a föld és tűz elem, a sós íz a víz és a tűz elem, a csípős íz a tűz és a levegő, a keserű íz az éter és a levegő, a fanyar íz a levegő és a föld elem aspektusait hordozza.   Ha az egyes elemek ...
9. A három mala
(Ayurvéda általában/Ayurvéda általában)
... jellegű hidegrázás. A verejtékezés csökkent működése vezet a haj szárazságához, a bőr szárazságához és kirepedezéséhez, a fejbőr korpásodásához, a ráncosodáshoz. A túl sok száraz étel, a sok sós étel, ...

Daily caution

There are no translations available.

Ha a legnagyobb ismereteid az előző életekről és a karma törvényéről szólnak, mivel azok test szerinti törvények, senkivé lettél Isten országában.

Téves mondások

Én próbálom, de...
There are no translations available.

"Én próbálom, de..." - Ha csak próbálod, azt jelenti, hogy kettőségben teszed. Ne félj, dönts végre! Tedd, akkor viszont add bele a lelkedet, vagy ne tedd, akkor pedig keress más utat. Hit nélkül tenni valamit olyan, mintha olyan biciklivel mennél, aminek nincsen pedálja.